Azami Öğrenim Süresini Dolduran ve Kaydı Silinmiş Öğrencilere Ek Sınav Hakkı

Yazar: alacammyo | Tarih: 12 Kasım 2021

Üniversitemiz senatosunun 27.10.2021 tarih ve 2021/295 nolu karar uyarınca Azami süresini dolduran ve azami öğrenim süresi sonunda kaydı silinen öğrenciler (2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ilişiği kesilenler, daha önce hiç alınmamış dersleri bulunanlar ve derse devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenciler dahil) başvurmaları halinde uygulamalı derslerin nitelikleri gözetilerek; 2547 Sayılı Kanunun 44’üncü maddesinin (c) bendi “…Ancak bu süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir.” kapsamında; başarısız oldukları tüm dersler için sınav haklarından yararlanabilecekleri, bu kapsamda daha önce ek sınav haklarından faydalanarak ek süre alan ya da 2017-2018 EğitimÖğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı dahil ilişiği kesilen öğrencilere, ek sınavlarda faydalandıkları dersler dışında kalan dersler için (daha önce hiç alınmamış dersler ve devam yükümlülüğü yerine getirilmeyen dersler dahil) iki ek sınav hakkı verilmiştir.

Bu kapsamda yer alan öğrencilerimizin başvurularını, 15.11.2021-31.01.2022 tarihleri arasında okulumuz öğrenci işleri birimine, Ek Sınav Müracaat Formunu doldurmak suretiyle şahsen, posta, kargo ya da alacammyo@omu.edu.tr e-posta adresine yapmaları gerekmektedir.

Ek Sınav Tarihleri: 14-28.02.2022

Not: Sınav programları Yüksekokulumuz web sayfasında daha sonra ilan edilecektir.