Alaçam MYO Öğrencilerinden Köy Okulunda Şenlik

Yazar: | Tarih: 27 Nisan 2018

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Alaçam Meslek Yüksek Okulunun bu yıl ikincisini düzenledikleri “Köy okuluna yardım” kampanyası ile birleştirilmiş sınıflarla eğitim veren Pelitbükü Karacak İlkokulu’nda minik yüzleri güldürdü.

Alaçam MYO öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Birleştirilmiş sınıflarla eğitim veren Alaçam Pelitbükü Karacak İlkokulu’nu ziyaret eden öğrenciler bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Öğrenciler okul bünyesinde yer alan iki sınıfı boyayarak sınıfların yeniden düzenlenmesine yardımcı oldular.

Toplumsal yardımlaşmanın güçlendirilmesi ve öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla hazırlanan projede yüz ve parmak boyama etkinliklerinin yanı sıra müzik eşliğinde çeşitli oyunlar düzenlenerek her bir öğrenciye kıyafet kırtasiye malzemeleri ve oyuncaklar armağan edildi. Günün anısına etkinliğe katılan herkesin avuç izleri bez afişe basılarak her iki okulun duvara asılmasıyla etkinlik ölümsüzleştirildi.