Alaçam MYO Öğrencileri Samsunport Liman İşletme Müdürü Sn. Oğuz Tümiş İle Buluştu

Yazar: senol.dogan | Tarih: 2 Mayıs 2019

Samsunport Liman İşletme Müdürü Sn. Oğuz Tümiş Alaçam Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile buluştu. Sn Tümiş özellikle Deniz ve Liman İşletmeciliği programı ve Lojistik programı öğrencileri ile mesleki tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere Liman’ın çalışma sistemini ve istihdam kriterlerini anlattı. Denizcilik sektörünün zor ama zevkli bir sektör olduğunu ve çok fedakarlık gerektirdiğini söyledi.

Örencilere En az bir dil mutlaka bilmeleri gerektiğini, bol bol kitap okumaları gerektiği, kendilerine yapacakları yatırımın en iyi yatırım olduğunu belirtti. İnternet çağında bilgiye ulaşımın kolay olduğunu kendini geliştirmek isteyen bir kişinin internet aracılığı ile bunu yapabileceklerini ekledi. İlerleyen tarihlerde Alaçam Meslek Yüksekokulu ile Samsunport arasında yapılması planlanan protokol ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.