Samsun PTT Başmüdürü Cemal Saraç Öğrencilerle Buluştu

Alaçam MYO’da posta hizmetleri laboratuvarı kurulacak
Alaçam Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden PTT Samsun Başmüdürü Cemal Saraç, öğrencilere PTT’nin kariyer imkânlarını anlatarak okula posta hizmetleri laboratuvarının kazandırılması için her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Alaçam MYO Müdürlüğü öğrencilerini, sektör temsilcileriyle bir araya getirmeye yönelik etkinliklerine devam ediyor. Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek’in davetlisi olarak okul öğrencileri ile bir araya gelen Samsun PTT Başmüdürü Cemal Saraç, PTT’nin yapısı ve kariyer imkânları hakkında bilgi verdi. Ayrıca ziyaret kapsamında Alaçam MYO ve Samsun PTT Başmüdürlüğü arasındaki iş birliğinin güçlendirilerek sürdürülmesi kararlaştırıldı.
Yeni mezunlara atama müjdesi
Posta Hizmetleri ve Lojistik Programları öğrencileri ile bir araya gelen Başmüdür Cemal Saraç, meslek hayatında edindiği tecrübeleri aktardı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Saraç, posta dağıtıcısı adaylarına yönelik mülakatlarda etkili olan unsurlara dikkat çekti. PTT’nin düzenli olarak dağıtıcı kadrolarına atama yaptığını hatırlatan Saraç, bu sene mezun olacak öğrencilere ikinci dönem alımların yapılacağı müjdesini verdi.

Vali Şahin ve Tural’a teşekkür etti
Samsun Valisi İbrahim Şahin’in bir dönem PTT Genel Müdürü olarak görev yaptığını hatırlatan Saraç, geçmişte olduğu gibi bugün de PTT’ye sunduğu katkılardan dolayı Vali Şahin’e teşekkür etti. PTT eski Genel Müdürleri’nden, Danıştay Üyesi Osman Tural’ın Alaçam MYO’nun kurulmasına sunduğu katkılardan da bahseden Saraç, kurum olarak Alaçam MYO’ya katkılarının süreceğini ifade etti.

Posta hizmetleri laboratuvarı kurulacak
Alaçam MYO ve Samsun PTT Başmüdürlüğü arasındaki protokolün geliştirilmesinin de ele alındığı ziyarette okulda posta hizmetleri laboratuvarı kurulması kararlaştırıldı. Laboratuvarın yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete girmesi için gerekli alt yapı desteğini sağlayacaklarını ifade eden Saraç, PTT Eğitim Merkezi aracılığıyla da uygulama eğitimi desteği verebileceklerini söyledi. Saraç, son olarak öğrencilerin zorunlu stajlarına katkı sağlamayı sürdüreceklerini belirtti.