Alaçam MYO Öğrencileri Samsun Limanını Gezdi

Alaçam Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı son sınıf öğrencileri Samsunport Uluslararası Liman İşletmeciliği’ni gezerek uygulamaları yerinde inceledi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Alaçam Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenlendi. Son sınıf öğrencilerinin limanlardaki uygulamaları yerinde görmesini sağlamaya yönelik gezi kapsamında Samsunport Uluslararası Liman İşletmeciliği’nde incelemelerde bulunuldu. Gezide öğrencilere Öğr. Gör. Selçuk Kahveci eşlik etti.

Uygulamayı yerinde gördüler
Liman ziyareti sırasında öğrencilere eşlik eden Liman Operasyon Amiri İbrahim Özkayalar, liman içinde bulunan açık depolama alanı, kapalı depolama alanları, konteyner depolama sahası ve konteyner yük istasyonunu, kereste depolama sahası, proje kargo depolama alanı, tahıl siloları, gemilerden alınan atıkların depolandığı tank alanları hakkında bilgi verdi. Öğrencilere konteyner elleçleme uygulamasının da gösterildiği gezide deniz lojistiği sektöründe kariyer imkânları konusunda da bilgi verildi.

Katılım sertifikalarını aldılar
Öğrenciler liman gezisi sonrasında OMÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen I. Karadeniz Uluslararası Ticaret ve Lojistik Zirvesi’ne katıldı. Lojistik zirvesinde sektör temsilcilerinin sunumunu dinleyerek sektör hakkında bilgi sahibi oldular. Sektörle bir araya gelme fırsatı yakalayan öğrenciler zirve sonunda katılım sertifikalarını da aldılar.